Bergen Stressmestringssenter

BSMS

BOWEN teknikken

- er en skånsom og avslappende helhetsterapi som har som hensikt å stimulere kroppens egne helbredende mekanismer.

Bowen behandling

 Bowenteknikken kan:

  • Redusere stress
  • Redusere smerte
  • Balansere kroppens muskel-,nerve- og skjelettsystem
  • Forbedre kroppens blod- og lymfesirkulasjon

Metoden er basert på erfaringen av at milde, lette grep på spesifikke steder på kroppen frigjør blokkeringer og aktiverer kroppens egen evne til helbredelse. Dette fører ofte til at smerter lindres og at kroppens balanse gjenopprettes. Fordi grepene også berører nervesystemet, kan følelsesmessige problemstillinger og stress bli behandlet med Bowenteknikken. Mange vil kunne kjenne seg dypt avslappet etter en Bowenbehandling og teknikken virker ofte stressreduserende og energigivende.

Bowenteknikken utøves med et rullende grep som utføres over muskler, sener, ligamenter og bindevev. Siden bindevevet forbinder alle kroppens deler kan smertelindring oppleves andre steder på kroppen enn der selve behandlingen ble utført. På denne måten mener vi at hele kroppen, inkludert indre organer, blir berørt av en Bowenbehandling.

Et viktig kjennetegn ved Bowenteknikken er at terapeuten legger inn pauser mellom grepene. Dette gjøres for å gi kroppen mulighet og ro til å respondere på og integrere virkningen av grepene underveis i behandlingen.

Bowenteknikken er ikke massasje og det utøves ikke manipulasjon av ledd eller hardt vev.

Bowenteknikken er en trygg, skånsom, og dyptvirkende behandlingsform som kan benyttes av alle mennesker, uavhengig av alder og fysisk form.

En behandling varer oftest ca 45 minutter, og det anbefales en uke mellom hver behandling når det er nødvendig med flere. Det er vanlig med 2-4 behandlinger i en behandlingssekvens.

Man trenger ikke å være syk for å ha glede av en Bowenbehandling. Mange som har god helse tar regelmessige behandlinger for å vedlikeholde balansen i kroppen. Det er eksempler på at idrettsutøvere har forbedret sine resultater og ved skader, har fått forkortet restitusjonstiden.

Bowenteknikkens historie:

Teknikken ble utviklet på 1950-tallet av Tom Bowen i Australia. Bowen hadde ingen formell helsefaglig utdannelse, men var en intuitiv og naturlig begavet terapeut. Han begynte med å hjelpe folk på sin arbeidsplass og på fritiden, men ble så etterspurt at han sa opp sin stilling og åpnet egen klinikk. Bowens metode har nådd ut over hele verden og praktiseres i dag av over 26.000 terapeuter.
En time kr 850,- Pakkepris 4 timer: 2900 kr.

Kontakt bowenterapeut Christina Waardal på:

Mobil: 901 58 876 eller e-mail: christina.waardal@outlook.com