Bergen Stressmestringssenter

BSMS

Coaching for ungdom

“Å mestre en hektisk hverdag” 

 

 tenaaring stress 167165752

Kanskje opplever du vansker med å sove, har smerter i hode eller kropp, føler deg nedfor, deprimert eller trist. Kanskje har du vansker med å konsentrere deg, du opplever å være sliten, trøtt og mangler motivasjon, både i forhold til skole og fritid. Kanskje opplever du en følelse av at pusten stopper opp, den sitter fast, du får ikke puste…

I så fall er du ikke alene om det. Mange unge i dag sliter med å finne energi, mening og glede i livet. Forventningspresset kan oppleves stort, både fra samfunnet, familie og venner, men også forventingene som du har til deg selv.

Selvfølelse

Når gleden er borte, føles livet fort meningsløst. Så rart det kan høres ut, kan selvfølelsen være lav selv om prestasjonene er gode. Men det trenger ikke nødvendigvis være slik.

 

“God selvfølelse handler om det å våge og gå for suksess,
men tåle å gjøre feil,
     og ikke minst – tåle å ta feil!”           

 

God selvfølelse handler også om å passe på seg selv, sette grenser for seg selv, ta gode valg og sørge for at vi har det bra. Dårlig selvfølelse er det motsatte. En kvern av negativt selvsnakk og kritikk er ikke uvanlig “Jeg er ikke god nok, pen nok, flink nok” osv.  Samtalen vi har med oss selv skjer ofte på autopilot, og uten at vi er klar over det, blir vi vår egen verste fiende og “sabotør”.

En slik opplevelse av oss selv medfører også gjerne det vi kaller for STRESS, som også kan beskrives som ” en følelse av å ikke ha kontroll”. 

Heldigvis så kan dette gjøres noe med, et godt selvbilde kan utvikles og stress kan håndteres. Noen ganger trenger vi hjelp til å snu den negative spiralen vi er inne i.

Det er noe av det vi jobber med hos oss. Vi bruker konkrete og effektive NLP teknikker og modeller som gjør ting lett forståelig. Det trenger vanligvis ikke være en lang prosess, men det er selvsagt avhengig av din innsats og vilje til endring. Sammen med deg setter vi mål som du ønsker å oppnå / vi finner hva du ønsker i stede for det som er nå. Vi jobber i timene med bevisstgjøring, motivasjon, inspirasjon, innsikt, og læring. Du utvikler nye strategier og nye måter å handle på, slik at du får mulighet til å oppleve økt selvfølelse, ny mestring mindre stress og mer glede.

Hos oss setter vi fokus både på tanker, følelser, kropp, og ikke minst PUST!

Du må gjerne ta kontakt med Linda Elin Aase om du ønsker mer informasjon.

 There is always a way out

 

DSC_8349_DxO-1Referanser:

Gutt 21 år: “Jeg oppsøkte Linda fordi  jeg slet med dårlig selvfølelse og angst. Disse ulempene gjorde at jeg møtte på utfordringer både under sosiale omstendigheter og  i skolesammenhenger. Etter å ha gått til Linda har jeg fått kartlagt følelsene mine og fått hjelp til hvordan jeg skal handle når ulemper dukker opp i nye situasjoner. Jeg opplevde en veldig rask forbedring, allerede etter 2.time skjedde det noe. Dette fungerte veldig bra for min del.”