Bergen Stressmestringssenter

BSMS

Coaching for ungdom

“Å mestre en hektisk hverdag” 

 

 tenaaring stress 167165752

Kanskje opplever du vansker med å sove, har smerter i hode eller kropp, føler deg nedfor, deprimert eller trist. Kanskje har du vansker med å konsentrere deg, du opplever å være sliten, trøtt og mangler motivasjon, både i forhold til skole og fritid. Kanskje opplever du en følelse av at pusten stopper opp, den sitter fast, du får ikke puste…

I så fall er du ikke alene om det. Mange unge i dag sliter med å finne energi, mening og glede i livet. Forventningspresset kan oppleves stort, både fra samfunnet, familie og venner, men også forventingene som du har til deg selv.

Selvfølelse

Når gleden er borte, føles livet fort meningsløst. Så rart det kan høres ut, kan selvfølelsen være lav selv om prestasjonene er gode. Men det trenger ikke nødvendigvis være slik.

 

“God selvfølelse handler om det å våge og gå for suksess,
men tåle å gjøre feil,
     og ikke minst – tåle å ta feil!”           

 

God selvfølelse handler også om å passe på seg selv, sette grenser for seg selv, ta gode valg og sørge for at vi har det bra. Dårlig selvfølelse er det motsatte. En kvern av negativt selvsnakk og kritikk er ikke uvanlig, “Jeg er ikke god nok, pen nok, flink nok” osv.  Samtalen vi har med oss selv skjer ofte på autopilot, og uten at vi er klar over det, blir vi vår egen verste fiende og “sabotør”.

En slik opplevelse av oss selv medfører også gjerne det vi kaller for STRESS, som også kan beskrives som ” en følelse av å ikke ha kontroll”. 

Heldigvis så kan dette gjøres noe med, et godt selvbilde kan utvikles og stress kan håndteres. Noen ganger trenger vi hjelp til å snu den negative spiralen vi er inne i, og det er ikke alltid at en psykolog er det vi føler vi trenger. Da kan coaching være et godt alternativ.

Stress og selvfølelse er noe av det vi jobber med her hos oss. Vi bruker konkrete og effektive NLP teknikker og modeller som gjør ting lett forståelig. Det trenger vanligvis ikke være en lang prosess, men det er selvsagt avhengig av din innsats og vilje til endring. Sammen med deg setter vi mål som du ønsker å oppnå / vi finner hva du ønsker i stede for det som er nå. Vi jobber i timene med bevisstgjøring, motivasjon, inspirasjon, innsikt, og læring. Du utvikler nye strategier og nye måter å handle på, slik at du får mulighet til å oppleve økt selvfølelse, ny mestring mindre stress og mer glede.

Hos oss setter vi fokus både på tanker, følelser, kropp, og ikke minst PUST!

Du må gjerne ta kontakt med Linda Elin Aase om du ønsker mer informasjon, og du kan også lese om hva andre ungdommer har skrevet om i forhold til sin coachingprosess. (Se under bildet)

 There is always a way out

 

DSC_8349_DxO-1Referanser:

Jente 19 år: “Grunnen til at jeg tok kontakt med Linda Elin Aase var at jeg slet mye med stress, både på skolefronten og hjemme. Det var mye kaos i tankene og i hodet mitt, og det begynte å bli veldig overveldende. Jeg tok kontakt fordi jeg følte at noe måtte gjøres og tidligere forsøk hadde vært mislykket. Så jeg ga det en sjans selv om jeg ikke helt visste hva jeg kastet meg selv ut i. Jeg ønsket og oppnå kontroll over egne tanker og min hverdag. Jeg ønsket å fokusere på hva jeg hadde og hva jeg klarte, i stedet for å stresse meg selv ut, for det jeg ikke følte jeg mestret på den tiden. Coaching var definitivt noe som endret både hverdagen og livet mitt til det bedre. Jeg gikk en gang i uken og jeg gledet meg til hver time. Det var trivelig og komme hit og jeg følte på fremgang ganske kjapt. Jeg syns selve metodene var helt fantastiske. Du ser hvor du er akkurat nå, hvor du vil være, og hva du må gjøre for å nå det målet. Jeg fikk motivasjon, jeg ble inspirert til å ta tak og skape min egen stressfrie hverdag, sånn som jeg ville ha den. Jeg fikk kjenne på mestring igjen, og bare den minste gnist var nok til å få meg i riktig retning. Det var en slitsom reise for det er jo ikke en «quick fix» når du sliter med stress. Du må programmere hjernen din på nytt igjen. Men det var absolutt verdt det. Alle oppgavene, samtalene og frustrasjonen innimellom gjorde sitt til at jeg nå trives mye bedre både i skole og sosial sammenhenger. Selvsagt blir man ikke kvitt stress, for det er naturlig for oss. Men det er ikke et problem for meg lengre, jeg mister ikke fatningen av sunt stress som f.eks. kommer ved en skolefremføring. Det jeg merket som var annerledes hos en coach enn en psykolog, var at coachen ikke graver sånn i fortiden for å prøve å finne ut om det som skapte problemet. Det kan godt være at det er tilfellet, men hva hjelper det når målet er å bli kvitt det. Hos psykolog følte jeg at vi bare gikk lengre og lengre og lengre bak i tid for hver gang jeg kom dit. Med andre ord, jeg følte meg verre, fordi jeg oppdaget, og ikke minst tenkte over hvor mye jeg faktisk hadde vært gjennom. Så det jeg likte når jeg kom hit, var at Linda brydde seg ikke om hva som hadde skjedd, hun ville ikke høre hele livshistorien min, og hvilke tøffe erfaringer jeg hadde. Hun var kun opptatt av en ting, og det var hvordan jeg kunne få det bra igjen, og hvilke metoder jeg kunne ta med meg for å ikke havne i den situasjonen igjen. Det er jo selvsagt veldig forskjellig fra person til person hva man trenger, men jeg ville anbefalt å se en coach før jeg tok turen til psykolog. Det er vondt å grave i fortiden, og jeg håper flere begynner å ta tak, før det går for langt. Hvis du kjenner på et ubehag i ulike situasjoner, og det skjer ofte, så er det ikke verre enn å ta en telefon til de som jobber ved Bergen Stressmestringssenter, for de er bare helt herlige mennesker du møter, som er ute etter at du skal ha det bra.”

Gutt 21 år: “Jeg oppsøkte Linda fordi  jeg slet med dårlig selvfølelse og angst. Disse ulempene gjorde at jeg møtte på utfordringer både under sosiale omstendigheter og  i skolesammenhenger. Etter å ha gått til Linda har jeg fått kartlagt følelsene mine og fått hjelp til hvordan jeg skal handle når ulemper dukker opp i nye situasjoner. Jeg opplevde en veldig rask forbedring, allerede etter 2.time skjedde det noe. Dette fungerte veldig bra for min del.”

Jente 18 år: «Jeg er en 18 år gammel jente som levde med mye stress og engstelse. Jeg har alltid vert mye sjenert og hatt vasker med å inkludere meg i sosiale grupperinger, noe som gjorde at jeg ikke følte meg noe bra på skolen, og endte ofte opp med å sitte aleine. Jeg følte på at jeg bare ville være til bry om jeg prøvde å sitte meg ned med andre, og at jeg bare ville ødelegge stemningen om jeg satt meg ned. Linda Elin hjalp meg med å løfte blikket og få meg til å tenke på en annen måte. Med ulike strategier og «oppgaver» hver uke der jeg fikk gå gjennom hva jeg hadde klart og hvordan jeg låg an til å nå mitt mål, var det motiverende å fortsette å jobbe med disse strategiene. Nå har jeg blitt flinkere til å inkludere meg, endret tankemønster, og føler selv at jeg kan være en morsom person, som andre kan ha glede av å være med. Før møte med Linda Elin hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få dette til. Tusen takk, anbefaler på det sterkeste!»